Monday, December 5, 2011

Salam love =D

Wah lama gile tak update blog. Am kinda busy with sekarang ni plus lebih mudah menggunakan twitter nowaday. Anyway nak update sikit about beauty product that am using now. Before ni aku pernah post Kau makan vitamin tak? Aku ni masalah acne memang agak teruk sikit. Sebelum sebelum ni aku ada search pasal produk nama Tab Ex dan aku dah try pun. For me produk tu memang berkesan la. Tab Ex adalah produk pemakanan dari korea. 


Mula mula memang la takut nak cuba but dah cuba dan memang sesuai dengan aku. Aku makan 2 biji tengahari dan 2 biji malam. Untuk yang tak serius acne makan 1 biji siang dan 1 biji malam dah cukup. Tab Ex lebih kepada kecantikan starting from inside to outside.Yang membuatkan Tab Ex ni lagi berkesan dengan aku adalah Tab High Definition (HD) dan Detoxifying Facial Soap. Tak yah banyak cakap jom aku tunjuk gambar produk tu.




Tab Ex yang aku pakai botol hijau tu. Yang biru for men Tab XY.

 Ni soap dia. Selalu aku potong 8 bahagian can last til 2 months.

HD ni yang most aku suka gile! Dan sayang sangat cos dia macam miracle SKII but lagi jimat la.

So there u go about my new favourite things now. My hubs pun adalah masalah acne dan aku suruh dia just pakai Tab soap je. Berkesan dengan dia juga and his happy about it. 

And one more my kesayangan...dulu aku pakai HD siang dan malam. Sekarang cuma pakai siang je sebab malam aku pakai benda lain. Nak tahu apa dia? Its Vitamin E!!! Ya ya i know i know. Mesti korang cakap "what the BBQ! semua orang pun tahu about vitamin E dan makan vitamin E!". But the question is do you wear the vitamin E like i do?? Hahaha..Secret ni sebenarnya adik aku yang ceritakan about her friend ada acne problem and her sister that work at the pharmacy ask her to use vitamin E on her face bla bla bla.....

Dari situlah aku cuba untuk berani kan diri. Seriously..seriously u guys memang benda ni sangat berkesan! Malam pertama aku pakai esok dah terasa my face skin macam best je. So i continue and it work like magic! Sedang sedang jerawat nak naik then pakai esok terus je tak nak. Even my acne scar macam dah starting to go away. Product that i used are below! Scroll ke bawah!

This is it!

Dalam dia macam ni so i just cucuk dengan jarum dan picit keluar. Sapu kat muka sampai rata dan tidur!


Alhamdulillah my acne problem almost, dengar ya ALMOST gone tapi masih dalam proses :) After this am gonna tell u guys about masker that i use. Dan aku sangat suka benda ni.


ps semua gambar dalam ni aku ambil kat google. not mine :)
pss all my Tab Ex product i buy from this girl on FB Aerin Johan can buy ftom others to but she nice :P and pweeetyy

Tuesday, August 23, 2011

Emma Stone again *yes pliss*

Ok nak bagitahu..kat bawah nanti penuh dengan pictures Emma Stone. Ohh gadis paling chomel tahap gaban idola hati perasaan aku :D Muka tak jemu dipandang nasib baik aku perempuan kalau tak boleh membatalkan puasa tahu tak! Enjoy!!















ABC About You Questions *suka suka*

A - AVAILABLE: naa ahh! 
B – BIRTHDAY: 13/09
C - CRUSHING ON: LMH <3
D - DRINK YOU LAST HAD: teh o panas
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: bestie!! HH (u know who u r babe)
F - FAVORITE SONG: IRIS - Goo goo dolls (since like highschool :))
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: worms plis
I - IN LOVE WITH: YUSRI RUZAINI <3
K - KILLED SOMEONE: if only i can...
L - LONGEST CAR RIDE: with family <3
M- MILKSHAKE FLAVOR: banana!!
N - NUMBER OF SIBLINGS: 7
O - ONE WISH: i wanna be a better muslim....
P - PERSON YOU CALLED LAST:  my mum :)
R - REASON TO SMILE: YOU!
S - SONG YOU LAST SANG: Almost paradise (a korean song teehheee)
T - TIME YOU WOKE UP: 7.30am
U - (i delete this one coz it's 100% nonsense haha)
V - VEGETABLE(S): yes!!
W - WORST HABIT: lazy!
X - X-RAYS YOU'VE HAD: masa kecik patah tangan n masa kena demam virus..
Y - YOYOS ARE: adakah seperti watsuppp YO! ??? ye la tu..bahaha
Z - ZODIAC SIGN: Virgo shomel!

Random Questions About You

Spell your name without vowels: nr syrfn
Your favorite number: 13 and 9
What color do you wear most?: black
What are you listening to? : all types of music
Thoughts in my head now like: bila tanaman farmville ni nak siap -_- 
Are you happy with your life right now?: pretty yes! 
What is your favorite class in school?: Sejarah by En. Saiful masa form 6 kejap dulu.
Who is your best friend?: HH
Are you outgoing?: YES!
Favorite pair of shoes?: all my shoes are my favourite! Im a shoes slave babyyy
Can you Dance?: ok ok kot..menari perasan2 je.bahahaha
Can you tie a cherry stem with your mouth?: never try and rasa rasa memang tak boleh kot
Can you whistle?: yang masuk jari dalam mulut tu ker? kalau itu tak pandai..tapi bersiul boleh..huhu
Cross your eyes?: mesti la boleh!
Walk with your toes curled: saya GEMUK so memang tak mungkin ah!

THE DO'S

Do you believe there is life on other planets?: pretty much yes
Do you believe in miracles?: Miracles do happen and yup i trust it
Do you believe in magic?: Mesti la..white magic and dark magic! Witchesssssss and witchedude (ok itu saje buat)
Love at first sight?: Yes dulu la :) *blushing*
Do you know how to swim?: kalau kena terajang masuk kolam dalam confirm mati terus! tak tahu -________-
Do you like roller coasters?: Buzz buzzz! Haruslah!!
Do you think you could handle the stuff they put in their stomachs on those reality show?: euuwww noooo!
Have you ever been on a plane?:  yes
Have you ever asked someone out?: ni selalu dulu masa zaman muda remaja anak dara..hahaha
Have you ever been asked out by someone?: Mesti la i kan shooomelll..hahaha
Have you ever been to the ocean?: yes la..kata pun lahir kat pekan pahang -_-
Have you ever painted your nails?: yes dude!

THE WHATS

What is the temperature outside?: dunno. yang pasti sejuk sgt
What radio station do you listen to? : fly fm
What was the last restaurant you ate at?: kedai makan tepi kawasam perumahan je yang kepunyaan org thai
What was the last thing you bought?: inner and shawl and cat food and shampoo
What was the last thing on TV you watched?: CSI Miami
What was the last thing you took a picture of?: my cat Brownies
Who did you last webcam?: BFF
Who was the last person you said I love you to?: suami terchenta!


CRYING SECTION

Ever really cried your heart out?: Mesti la pernah..macam sawan bab da kot
Ever cried yourself to sleep?: yes :(
Ever cried on your friend's shoulder?: pernah pernah huhuhuhu
Ever cried over the opposite sex?: aah pernah la jugak
Ever cried over an injury? : selalu :( tak tahan sakit :(
Do certain songs make you cry?: *tutup muka* ye lah!


HAPPY SECTION

Are you a happy person? : yes! hihi
What is your current hair color?: bukan hitam sebab da kaler2 so kaler da lari jd kaler coklat kot

CURRENTLY WEARING

What shirt are you wearing?: P Co singlet
Pants?: loose pant
shoes: tak la. kaki ayam
Necklaces?: tak jugak

IN A BOY/GIRL

Favorite eye color: tak kesah janji ade kaler selain kaler putih
Short or long hair: short plis!
Height: mesti tinggi dari saya OK 

HAVE YOU EVER

Been to jail: gila kau! mesti la tak pernah! tapi kena tahanan rumah pernah la O_o
Laughed so hard you cried: pernah pernah kalau da lawak sangat la
Cried in school: pernah sebab cinta kera..hahaha
Wanted to be a model: pernah berangan tapi sedar diri pendek and debab and tak santek T_T
Done something really stupid that you still laugh about: mmmmmmm hahahahaha mmm ade ade..kikiki
Seen a dead body: yes :'(
Been on drugs: ni rahsia negara k..huh!

THIS OR THAT

Pepsi or Coke: COKE la wehh
Single or Group Dates: am prefer single date!
Chocolate or Vanilla: pehhh vanilla la tak mungkin choco punya
Strawberries or Blueberries: blueberries!
Meat or Veggies: meat!
TV or Movie: ala dua dua tak leh ker?? hmmm TV la sebab kat tivi pon ade movies..muahahaha
Guitar or Drums: guitar
Adidas or Nike: suka adidas and tak suke nike sebab nama adidas lagi bes dari nike kot..nike tu mcm evil je bunyi -_-
Cheerios or Corn Flakes: corn flakes la
Name one random thing about myself: day dream!

Sunday, July 10, 2011

:(

***Sigh***

U can't paksa paksa me to like someone that i don't feel like to like...

Dear dad,

Hope u understand...i just can't :( give me time and akak harap abah tak terasa...Maaf....

Friday, July 8, 2011

Hari Kantin!

Siang tadi time tengah kerja sibuk sibuk je adik aku no. 6 sms. Dia cakap sekolah dia ada buat hari kantn and tanya kalau kalau aku nak join jual sekali. Wahh!! :D peluang tu. Dalam fikiran dah fikir macam macam cos i really need tu jual shoes shoes yang dah tak pakai and baju jugak. Lagipun aku ada lah buat online business yang tak berapa nak jalan cos aku kan tersangat la jarang online. WhattheF la yna kalau kau memang dah malas =.="


Anyway hari kantin tu akan berlangsung on 23 julai ni. Weee aku naik cameron awal nampak gayanya. Dah discuss dengan suami mula tu dia macam malas but pas cakap nak tolong dia drive terus dia macam semangat sikit r :D


So insyallah jadi lah apa yang aku plan nih . Amin!!

Monday, June 6, 2011

Emma Stone Yg Comel Tahap Gaban!

Baru baru ni tengok citer Zombieland kat computer suami. Seriously aku fall in love dengan Emma Stone!! Dia memang sangat la comel comel dan comel ok. Before ni perasan dia kat citer Easy A je. Minah ni suara da la serak serak gitu. If am lelaki for sure la aku ngorat dia. Bahahahaha. 





Eh emma asal kau comel sangat haaa..aku suka kau rambut kerinting kerinting ahh! LOVE

Ok siapa tak tengok lagi citer Easy A sila tengok k. Part favourite aku bila emma nyanyi lagu Pocket Full of Sunshine. Lawak sangat tapi comel sangat :DD



Best kan kan kan! Hihi oh what a doll :)) 

Sampai sini saja. Post seterus nya adalah about my other celebs crush :) Hihi tunggu!!

Thursday, June 2, 2011

What's Up..................

Kebelakangan ni hidup makin sibuk. Adhoi ponat den ni haa. So oleh sebab penat melampau malas tulis panjang. Layan kan je music kat bawah ni. Ni lagu favourite bila time time dalam kereta duduk sebelah seat penumpang buka tingkap sambil pejam mata dan merasai tiupan angin sepoi sepoi kat muka. Memang syok la!!



ENJOY!!!

Sunday, May 22, 2011

Happy Belated Birthday My Little Brother!

Lama dah nak update about this but asyik tertangguh je. Hari tu 12 May adalah birthday adik aku yang paling bongsu sekali. Family aku buat majlis birthday dia kat Cameron but unlucky me cos am not there :(( so sad sekali ok. He got like RM95 from mum friends and present also chocs. Mum said more than 50 guests come wahhh so ramai gila ok.


My mum masak banyak gile makanan not to forget order 3kg cake for my brother. Sangat besar that cake! Cake pon order dari chef from Cool Point Hotel Cameron. Tapi cake tu tak bole challenge cake from his 7th birthday from Secret Recipe.


My sister upload pictures party kat FB dia so aku tengok dari sana je. Almost cry la sebab kami adik beradik sangat rapat. Dah la aku sangat memanjakan birthday boy tu.



The cake!


The foods!


The birthday boy!! *love u*


Bersama kawan kawan


My only sisters dalam dunia ni :) love them!!


Mum gossip dengan kawan lettew! haha


See kami memang anak emak ok :D


Lastly, the presents!!!

Oleh sebab aku takde kat party tu so mum tolong tapau kan makanan yang ada sebab adik lelaki seorang tu nak balik Temerloh nak gi kursus so dia tolong bawak kan makanan. Yayyy! My mum tapau kuehtiaw goreng, pulut kuning with rendang ayam, cake, brownies, mee kari and puding sago! Sangat la sedap. Thanks mum!

Mak sempat cakap yang aku ni anak manja cos nangis tak dapat join birthday adik. Yaaa mengaku memang aku manja pon -_- even aku yang sulung but mum say aku paling manja. Auwww manja dengan mak tersayang je pon :D


Cake on his 7th birthday!

Penantian Hari Esok

Woohooo!! Esok secara rasmi aku akan dapat kereta aku. My car! My freaking own car!! Tak sabar nya :D Senyum sampai telinga tanda sangat happy! 

Saturday, May 14, 2011

Kau makan vitamin tak?

Hari ni nak cerita bout makanan kesihatan ala macam vitamin ke health drink ke. Dulu tak rajin sangat la nak makan makan vitamin bagai ni tapi since kahwin kena la jaga even aku ni gemok O_o hahaha haruslah!


Sekarang ni aku dalam proses memakan benda benda yang menyihatkan badan well bukan diet pun. Makan mana boleh berenti der :D Meh nak story one by one....



Yang kat atas ni nama nya Pati Kristal Garam Mineral, produk from Anaedar. Masin ok benda ni! Just titis kan dalam air minuman kita then mineral mineral yang ada diserap oleh badan kita cewah! Nak letak dalam air apa apa pon boleh but aku suka letak dalam air masak and benda ni sentiasa dalam handbag tau. Kecik je pon botol dia muat la. Aku start amalkan since ujung ujung nak habis degree dulu. Member jual huhuhuhu.


Haaaa!! Ni favourite aku dow!! Time umur 17 18 rajin makan sebab mak suruh cos orang farmasi bagitahu mak aku bagus tok kulit so mak aku galak kan. Pastu gi je sambung belajar jauh jauh dari mak terus tak amalkan. Tapi 2 bulan lepas aku da start amalkan balik sebab bagus as food supplement gak. 


Ni plak baru tak baru jugak la amalkan since awal bulan 1 2011. Kerja kadang tak menentu so makan la multivitamin tok seimbangkan diet badan yang montel ni. Haahaha yela kat office makan benda yang bukan bukan jek selalu :P


Produk kat atas ni di advice oleh colleague untuk ambil sebab period aku pun sometime tak menentu selain ia memang bagus tok dalaman wanita. Seeloknya amalkan 2 3 botol sehari but aku amek 1 botol sehari time pagi pagi before breakfast. Gila kau nak minum 2 3 botol sehari? Mahal ni. Aku dapat murah sket je dari member yang ahli elken RM150 lebey. Dala ada 20 botol jek!! Ni tak nampak kesan lagi cos baru start minum :D

Meh nak bagitahu! Below is my most sayang product!! The Nutrimetics Nutri-Rich Oil!!!!! Aku baru pakai seminggu da boleh nampak kesan and memang aku baca da ramai yang puji product ni. Pakai sekali sehari waktu malam before nak tidur da la wangi gila. Ia sangat oily but no worry sebab bagus tok kulit cos aku pon oily skin. Bila pagi pagi nak mandi basuh muka mesti rasa muka licin and after that terasa kulit lembut. Berbaloi la even mahal pon.


Owh saya sayang awak nutri-rich oil! Peluk peluk!!! Aku ada survey satu product ni name Tab EX but don't know its ok or not. Sebab nanti if efek apa apa kang susah pulak but macam da trust pon ya jugak aiyoooo =.="

Will survey more on the product. Ok lah sampai sini cos i wanna sleep. Nite nite!!

Wednesday, May 11, 2011

Kelisa ikan kelisa

Alhamdulillah syukur pada ALLAH. Aku happy gila kot hari ni :D Nak tah sebab apa? Kikiki hohoho muahahaha siang tapi aku gi bank sign agreement beli kereta. Ya aku telah membeli sebuah kereta kelisa. Okok memang kereta 2nd hand je pon so what? Janji aku beli ok kau ada? Hahaha takde la gurau kasar je :)


Apa apa pun alhamdulillah sangat sangat cos ni harga ke 2 aku beli guna duit sendiri. Sebab harta pertama adalah BB aku tu. So sekarang ni aku aim nak beli rumah pula insyallah ada rezeki nanti. 


Kenapa tak beli kereta baru? Pandapatan boleh je dapat kereta baru kan? So itu persoalan sekarang yang sesetengah orang pikir. Hmmm kalau ikut senang je jawapan aku. Kalau ikut taste aku ni aku suka kereta 4wd sebab tinggi dan besar. Example macam Honda CRV kat bawah ni.



Wow amazing and cun gile tapi tapi tapi tak mampu lagi :( Insyallah one day! AMIN! So sekarang baik pakai 2nd hand je sbb kelisa minyak jimat gak and body tahan. Aku pernah excident dulu time aku bawak kelisa and alhamdulillah aku selamat even langgar divider jalan and pusing 360 darjah so aku trust la kat kelisa ni. 

Kalau takde aral melintang aku akan dapat kereta ni seminggu dua lagi sebab salesman tu kasi touch up kereta aku sket. Huhuhu

TERIMA KASIH ALLAH ATAS REZEKI YANG DIKURNIAKAN.

Monday, May 9, 2011

Bob Marley on how to love a woman

“You may not be her first, her last, or her only. She loved before she may love again. But if she loves you now, what else matters? She’s not perfect - you aren’t either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her and give her the most you can. She may not be thinking about you every second of the day, but she will give you a part of her that she knows you can break - her heart. So don’t hurt her, don’t change her, don’t analyze and don’t expect more than she can give. Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad, and miss her when she’s not there.”
- Bob Marley

Tuesday, April 19, 2011

Kegunaan Facebook

Aku memang super aktif dalam bab bab facebook ni. The only reason is games. Yup aku memang online FB for games. I do sometime chatting with friends and family and ada jugak la stalk stalk people but not all the time. Kira boleh dikira dengan jari jemari arr. Mostly aku memang main games je. Games pun aku memilih not all games fun to play *untuk diri aku la* 


Yang paling aku aktif sekali FARMVILLE, TREASURE ISLE, BARN BUDDY GAME SUNSHINE RANCH, CUPCAKE CORNER, MONSTER WORLD, CAFE WORLD AND CITYVILLE. Ada lagi yang lain but kadang kadang je yang aku mention tu kira yang paling aku suka arr. I can laying in bed with palying all the games for hours or whole day! Sampai aku log in FB en suami just only to send gift for games untuk aku. Hohoho and FB aku yang jual aksesori tu pun aku buat main games peyudahnya. Aiyooo addicted kot sejak zaman belajar aku main sampai now. Level ketereraan tu tak yah cakap lah memang da hebat :P


Ni pun sambil taip sambil sambil main games. Urghhhh cuti cuti dihabiskan dengan main games. Okok jum sambung main balik :D

Monday, April 18, 2011

The most difficult person to be contacted...

The person is me!! Harap je hand phone BB aku ni tapi memang susah untuk orang contact aku. Colleagues + friends + family semua lah. Selalu jugak la ada miss call and messages yang tak berbalas berjam jam lamanya. Semua ni sebab aku selalu simpan aku -_-" 

Ala bukan apa sejak kahwin aku jarang pakai phone. Kecuali untuk call out je. Call in jarang la masuk kecuali from my mum and colleagues. Hp tu tak payah cas hari hari cukup la seminggu sekali je. BIS pun aku jarang guna sebab aku lebih banyak online pakai lappy kesayangan ni ha. 

Mak aku ada jugak la bising cos asyik miss call je tak pernah nak dapat cakap dengan aku. Ala tah la kalau kat tempat kerja aku letak je dalam laci sometime siap tertinggal kat pantry lagi. Tinggal hp kat office tak yah cakap la selalu jugak T_T en suami tak cakap apa apa pun cos dia da faham :P

So to my friends yang call aku and read this post I wanna say SORRY do really mean it! Lainkali just leave SMS je k nanti aku respon balik kat SMS korang balik.

Kasut @ Beg?

Aku paling paling paling suka shopping. Bab bab menghabiskan duit ni memang serahkan kat aku la. Kawan kawan aku pun dah faham passion aku pada shopping ni. Aku tak berapa minat nak shopping baju thats why aku tak banyak baju. Hahahaha

Aku paling paling minat shoping kasut or beg. Shoes collection tak yah cakap la sampai family aku pun naik pening. Handbags pun sama banyak je. Selalu handbags aku akan pakai sampai rosak then buang :P Kasut pulak selalu tukar tukar dan kalau dah tak minat aku akan jual pada orang yang nak beli.

Pelik kan cos aku minat 1st kasut but kalau dah tak nak pakai aku sanggup jual but minat pada handbags 2nd tapi aku tak boleh nak jual handbags aku. What a lawak ah aku ni. Motif aku cerita pasal benda benda ni cos aku tak sabar nak shopping kasut and handbags! Yayyness!!  

Nanti bila barang yang aku nak dah sampai aku akan post picture bagi korang tengok :D Senyum besar besar luas luas. Muahahahaha *evil laugh*

Sunday, April 17, 2011

16 april 2011

Eeei tak sabar gaji kali ni nok! Wah tak sesia aku kerja kat tempat sekarang. Bonus 2 kali setahun pastu every year naik gaji. Yayy gaji bulan ni bonus berserta dengan kenaikan gaji yang tunggak 2 bulan. Wahhh sekarang memang rasa berbaloi baloi kerja :D Pasni menghitung hari bonus ujung tahun lak la. Ihikkk *tersipu malu jap*

Tapi da macam macam pikir dalam otak ni nak beli apa -__-" Okok kena bersabar dan berjimat. Cos i need to save some money man! Ye la kot kot tetiba aku jadi mummt-to-be haa tak pasal pasal la kena cari duit. En suami pun bonus gaji bulan ni. Kami berjanji akan sesama saving for our child in future *ewah!*

But still i need to shopping a bit la terutama online shopping. Aiyoo cannot tahan u know. Buka itu cantik buka ini cantik cantik pretty always ah. So itu memang da jadi keperluan da la bukan kehendak lagi nya. Mampuih kalau en suami tahu ni. He really don't like when i buy things online :P

Monday, April 11, 2011

Soley Soley!!!

Ok I know on the last post I said I wanna rest but en suami buat aku rasa yang aku kena wajib post this video. Maybe aku orang last yang dapat tahu kewujudan video ni (oh am so last year -_-) but whos care right? So i present to you the MIDDLE OF THE ROAD - SOLEY SOLEY 1971!!




Weeehooooo!!

Flu la I -_-"

Sekarang tengah kena flu. Adhoiii! Sangat tak suka cos kalau da kena flu confirm confirm la aku ni tengah hidung berlari @ berlari hidung (running nose) kan. Tisu tak yah cakap ah memang pakai banyak. Start kena since saturday baru ni. 


Sebab sebab aku tak suka kena flu cos:


1. Running nose
2. Blocked nose
3. Tongue tasteless
4. Telinga pekak sebelah
5. etc etc etc


Haaa sebab kat atas tu la nok. Tapi lucky me cos this monday and tuesday aku cuti. Yayy! Ok lah thats it. 

Saturday, April 9, 2011

OMJayy

You really make me feel that am beautiful! *ayat perasan so what?* Kikikiki

Friday, April 8, 2011

Runsingnya :(

So freaking runsing OK cos my kitties sakit la. Nak cerita pun tak reti. Tapi dua dua cedera at first ingat kucing kucing liar yang duduk meliar kat kawasan rumah ni yang buat tapi semalam baru perasan semalam rupanya mak dia sendiri yang buat. Why brownies why!! Adakah kerana mereka dah putus susu? Arghhhhhhhhhhh nak google lah jap :((

Saturday, April 2, 2011

Logan Logan Logan (-____-")

Anak kucing aki si logan keracunan :( Bawak jumpa vet katanya keracunan maybe termakan mengkarung ke lipas ke..Adhoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Now dia totally lumpuh >.< Vet cakap take time untuk sembuh...


Penat berfikir pasal si logan ni sampai tidur malam pun termimpi mimpi..grrrrrrrrr..tade mood nye ponnn :((

Sunday, March 27, 2011

LIZARDOPHOBIA *panjang wooo kisah aku ni*

Apa itu LIZARDOPHOBIA ?? Apa apa??!!! OK maksudnya adalah fobia pada segala jenis macam cicak. Tak kisahlah cicak tokek ke kampung ke. AKU MEMANG FOBIA OK!!! Semua ahli keluarga aku dari mak aku ayah aku adik adik aku cousin aku suami aku dan kenalan rapat semua tahu aku bermasalah dengan cicak ni. Eeeeuwwww arghhhhhhhhhhh!!!! Nampak dari jauh pun aku da meremang bulu roma nak nak muntah jangan kan kata dari dekat. Story cicak ni dengan aku memang banyak tapi semua ni bermula dari aku zaman sekolah rendah (arghh nak cerita pun rasa nak muntah da >.<)


Cerita dia macam ni...........Pada suatu pagi time tu aku baru pas mandi dan nak bersiap la pakai baju sekolah apa semua. Tetiba aku terpijak something yang lembik. Aku angkat kaki dan terus menjerit. Cicak tu masih hidup dan terus lari celah celah almari. OK situasi itu bukan pencetus fobia aku lagi. Hari hari aku berlalu macam biasa. Sekali tu situasi yang lebih kurang sama macam kat atas berlaku sekali lagi dalam hidup aku. Kali ni lebih drastik cos cicak tu gi tanggalkan ekor dia. Aku macam nak gila aku. Geli geleman segala macam lah rasa. Sejak tu lah aku terus fobia dengan cicak.


So kalau ada cicak mati ke nak kena buang ke aku orang pertama yang akan lari dulu. Adik beradik dah faham benarlah. Sampai mati pun aku tak kan sentuh cicak so thats why kalau ada hal hal berkaitan cicak mak dan ayah aku tak pernah suruh aku buat. Nanti aku keluar bilik terus tak keluar keluar. Bukan cicak je binatang yang seakan akan cicak @ menyerupai cicak memang aku tak leh berhadapan lah contoh macam biawak ke sumpah sumpah ke yang bersaudara la dengan cicak (ok memang rasa nak muntah now)


Menangis sebab cicak? Owh selalu dah. Pernah sekali kejadian tahun lepas masak aku nak masak untuk berbuka puasa. Tetiba ada cicak dekat dengan dapur aku nak masak tu. Aku yang fobia ni nangis nangis call en suami alik rumah tolong aku -____-" padahal dia tengah kerja tu. Tapi minta maaf la dengan cicak ni aku tak leh la nak bertoleransi.


Ayah aku memang suka ah sakat aku dengan cicak ni sebab dia tahu kelemahan aku. Setakat panggil aku suruh buang sampah konon nya then tetiba ada cicak itu then aku menjerit jerit lari lintang pukang. Haaa itu trick biasa da. Aku da paham bonar dah. Since asyik terkena aku dah pandai mengelak. (^00^) *bangga*


Then yang aku tak leh tahan masa aku tengah training kat kuantan awal tahun lepas. Aku stay umah makcik aku. Aku ada sebuku roti gardenia butterscotch dalam plastik. Time tu roti tu ada sebelah aku aku pulak tengah online. Time aku nak buka ambil roti tu tetiba ada bunyi dan aku namoak SEEKOR CICAK!!!!!! *damn chu cicak* terus aku tak makan roti tu. Siap jerit and lompat ninja lagi aku. Arghhhhhhhhhhh!!! Terpaksa aku minta tolong cousin aku kak long sue teman aku gi beli roti baru -_-" .


Aku tak faham jugak la kan asal KRU suka suka e nak buat cerita Cicakman tu. Aku rasa cerita paling bodoh ah! Gross gila OK. Damn betul. Bagi aku cicak la binatang paling hina kat alam muka bumi ni. Lagipun bunuh cicak dapat pahala so memang KAU HINA CICAK!!!!! Lenyaplah kau dari muka bumi ni! Yes kau cicak sialan! 


PS cakap pasal cicak memang membuatkan aku emo sikit *bukan sikit tapi banyak*

Wednesday, March 23, 2011

Cakap cakap

Sekarang dah dekat bulan 4, tak sangka la almost a year dah aku jadi isteri orang :D Ala even bulan 6 but still almost (ye ke?) Anyway maybe untuk 1st anniversary tak buat apa apa kot cos aku nak en suami plan nak bercuti bulan 5 ni. Still planning la sebab macam tak tahu nak gi ke mana lah. Maybe langkawi or pulau pulau or penang. Eh penang bukan pulau ker? O.o

Tapi sebab tsunami aku macam takut takut je nak gi pulau pulau ni. One thing for sure am a land person OK. Not a water person. Even mandi dalam bathtub pun aku superfobia even suka jugak la mandi dalam tu. Aku selalu je imagine dalam bathtub tu ada jaws la ada pembunuh upahan la or whatsoever yang berkaitan dengan benda benda menakutkan ni. Sangat pathetic la aku ni -_-"

 Yang penting aku nia seorang LIZARDOPHOBIA yang teramat sangat. Apa benda natang tu? Korang leh cari kat en google or nanti aku cerita.

Monday, March 21, 2011

My Kitty Cat


Haaa cuba tengok anak panah kat atas tu (klik gambar untuk lebih besar). Suppose kan tulis COMPUTER tetiba tukar jadi nama lain. Ni lah gara gara anak kucing kesayangan aku si cicik tu. Hobi dia berjalan atas laptop aku and sometime landing baik punya atas lappy aku sampai tah apa aa tertekan -____-" Nasib baik sayang dia <3

Sunday, March 20, 2011

Hari Hari Kerja Lalalalalala

Hari ni aku nak cerita pasal kerja. Hmmm pasal kerja aku lah. Aku kerja sebagai Customer Service Unit (CSU) or kalau ikut pangkat aku dalam company aku Officer II grade 30. Haaa macam tu lah..Gaji ok lah kalau ikut kerja kat Temerloh ni kan. Campur OT and incentif lagi. Masyuk la jugak. Aku memang super love kerja aku ni. Yela kerja kat branch kecik je so tak ramai staff, CSU 5 orang and marketing seorang je. Dulu adalah branch head tapi dia dah berhenti :( sebab nak kahwin and tunang dia duduk kuantan so dia pindah kuantan.

Kerja aku ni bukanlah senang weh. Time happy happy la. Time susah aduhai memang susah. Aku bahagia and gembira kalau customer yang aku attend tu gembira and masalah dia aku dapat selesaikan. Baru baru ni ada customer mengamuk hmm ni bukan 1st time cos before ni aku dah handle banyak kali. Dan customer gembira pun ramai jugak :) Khamis lepas ada 1 pasangan tua tak tua sangat la. Diaorang datang dengan niat nak marah (ala diaorang yang mengaku sendiri thats why aku tahu :D) tapi bila aku attend dia and selesaikan masalah dia terus dia ok and puji aku cos sepanjang masa aku attend dia aku senyum je and waktu dia ontheway nak ke tempat aku pun aku sambut dengan senyuman. Hihihi so macam lembut kan hati dia la. Pastu siap bersalam dengan aku lagi.

Before ni pun ada makcik tu sampai berjemput suruh datang kahwin anak dia :D memang best dapat bagi service yang terbaik untuk mereka tapi kalau yang teruk tu sampai rasa nak berhenti kerja pun ada jugak >.<" Siapa tahan kena marah tapi itulah cabaran kerja aku ni.

Semua tu aku anggap lumrah kerja aku lah. Sekarang ni aku dah buka compony partner dengan adik lelaki aku. NSMZ Construction :) Operation company ni kat Cameron Highlands cos mak aku yang handle. Adik aku pun tolong lah cuma aku still kerja kat sini. Mak ak bagi cadangan supaya aku and en suami pindah Cameron untuk uruskan company tu mean belajar dengan dia lah. En suami kena minta transfer ke Cameron. Dia tak kisah pon cos demi masa depan. Aku masih sayang kerja aku ni. Tapi bila stress kat office memang time tu jugak rasa nak berhenti.

Tak pe buat masa sekarang aku akan cuba buat yang terbaik. Kerja dan bila tiba masanya aku akan resign and uruskan company aku tu. Waiting for the right timing now. Insyallah


PS mode nak cerita pasal kerja -_-

Friday, March 11, 2011

Pray For All Of Us

OK tajuk tengok tajuk pun dah tahu kan. Hmmm actually still terkejut dengan berita tsunami di Jepun dan tersangat la emosi cos seriously tsunami?? Dulu ingat lagi time tsunami kat acheh and india aku nangis kot cos sedih sangat tengok orang orang yang cuba selamatkan diri. Now Jepun lak. Tadi tangok video video kat youtube and cnn and aljazerra sebak gila lah T_T

Rasa keinsafan kat diri tu teramat sangat....Then baca pulak kat twitter yang Jepun buat nuclear emergency cos diaorang tak dapat cooling kan nuclear plant. Pastu kalau nuclear plant tu meletup dust dia boleh sampai kat Malaysia ni. Am like R U SERIOUS??? Hey hey hey takut lerrrrr =.=

Orang cakap 2012 nanti kiamat. Haa itu aku tak percaya cos hal hal macam tu ALLAH je yang maha kuasa and tahu. Suka hati korang nak teka teka and agak agak apahal. Tapi kalau orang cakap 2012 nanti bumi akan dilanda bencana besar itu aku percaya la cos sekarang pun macam macam dah berlaku kan. Pencemaran lah perang lah memang salah umat manusia. Insafnya bila bercakap pasal hal hal ni.

Nak cakap panjang lagi tapi rasa emo lak. Sedih weh dengan tsunami tsunami ni. Terkejut pun ya jugak. Sama sama lah kita berdoa demi kesejahteraan umat manusia kat dunia ni. God bless us all. Amin


PS ni dah lama nak update but cos takde line internet so tak sempat nak post.

Friday, March 4, 2011

Seribu satu malam la baiiii

OK esok bersamaan sabtu 05.03.11 adalah annual dinner company aku dengan tema seribu satu malam. Apa bai SERIBU SATU MALAM?!!! Gila apa..aku rasa tema seribu satu malam ni memang susah lah. Peh ramai semacam nak pakai penutup muka ala macam perempuan arab tu la.

Aku ni suka je tengok fesyen fesyen tapi aku tak reti nak berfesyen lagi pun aku ni berbadan besar =.= So ingat senang nak berfesyen ke korang woi. Nak kurus tapi suka makan haaaa macam mana tu? Encik suami yang kurus tu pun naik lebih 20 kg since kahwin dengan aku. Bukan salah aku sebab masakan aku sedap sangat :P

Anyway aku ada minta tolong pendapat seorang yang aku sangat adore dah lama dah. Sampai siap dia buat blog post untuk aku. Auwww I malu lah.....hahahha

Ni tekan kat sini haa kalau nak tengok or baca blog post tu k ARABIC kenapa letak arabic? suka hati la :D ok nanti nak post gambar ya. tak tahu lagi turn up apa aku esok -____- bercadang nak jadi cleopetra lah sangat :P hahahaha

Sunday, February 27, 2011

Raihan han han han....

Petang tadi otw balik kerja tetiba terdengar lagu ni berkumandang kat radio. Encik suami dan aku beri perhatian penuh pada lagu ni. Sejuk heart aku weh. Lagu ni mengingatkan aku kepada adik bongsu aku yang aku sayang sepenuh hati. Sayang sangat ni kat dia. Umur dia pun baru 10 tahun. Haap je laki tapi manja dan cengeng! Anak mak dan adik kakak kakak la katakan. Ok nak tau lagu apa?


video

Kenapa aku cakap lagu ni mengingatkan aku pada adik bongsu aku tu? Sebab nama adik bongsu aku tu Muhammad Ashabul Kahfi :) Sangat bersejarah. Hope dah besar nanti dia jadi orang orang yang baik baik. Amin


Saturday, February 26, 2011

Tajuk pelik ni!!!

Aku pelik la kenapa semua tajuk cerita sekarang ni pelik pelik >.<

Example:
Halimah Jonggang
Dollah Hapak
Fatimah Juling

Gila ahhhhhh!

Friday, February 25, 2011

Panasssssssss

Sekarang ni aku punya panas baran makin teruk ah! Aku pun tak faham gak kadang kadang tu kenapa. Hmm senang je orang nak buat aku jadi menyampah or sakit hati or benci gila la.
Kenapa kenapa kenapa!! Dah aku cuba untuk menahan perasaan marah aku tu tetapi.........senang cerita ALLAH je lah yang tahu. Eeee kalau lah hati ni boleh bercakap nak gak aku tanya kenapa aku jadi macam ni. Kenapa hati sebab hati aku ni pelik skit kot. Pelik macam macam lalang kena tiup angin. Haa kenapa lalang? Entah lah. OK sekarang aku dah confius kenapa banyak sangat kenapa dalan ayat aku ni.

Orang tengah kacau fikiran memang macam ni kot. Or hanya aku yang macam ni? Ah tanya lagi. Maaf kepada mereka mereka yang merasa aku semakin baran dan merasakan aku semakin sukar difahami even before ni korang pun bukan faham aku sangat pun kan. Dah dah jangan berlakon aku tak suka OK.


PS benci gila pada orang orang yang mengaku faham aku padahal jauh sekali kau nak faham aku.hanya aku je kot yang tahu siapa yang faham aku.jauh sekali kau kau dan kau.weh bbf aku kau memang faham aku tau.hahaha (ps pun nak tulis panjang panjang :D)

Sunday, February 20, 2011

GILA TAK SEDIH!

OK ini memang cerita sedih. Si anak kucing bernama Jerry yang aku dan encik suami pernah ambil angkat dulu dah mati. Actually dah lama mati pun. After that encik suami jumpa anak kucing baru yang tersangat la adorable OK. Diberi nama TomTom oleh aku ni haa.


Haaa yang diatas tu lah TomTom. Very the comel kan kan. Tapi dia pun dah mati T____T... Tapi yang ni mati aku tak sedih sangat sebab aku tak sempat nak sayang dia. Even dah 2 ekor mati tapi encik suami still tak give up nak cari kucing lagi untuk dibela. Huh semangat betul K. Cos setiaphari dia sanggup lalu pasar semata cari kucing -____-"

At the end pada 28/01/11, hari tu aku MC half day cos demam bhai! Pas bawak aku gi klinik sempat lagi encik suami singgah pasar cari kucing. Kebetulan ada la makcik pasar yang sangat kind gila tanya cari kucing ke. Pastu dia bagitahu encik suami yang baru jap ada orang buang kucing. Ibu kucing bersama 3 ekor anak. Terus encik suami ambil.

Mula mula aku tak setuju sebab macam tak sanggup lagi da nak bela kucing. Yela asyik mati je even baru 2 ekor. Tapi semakin hari perasaan sayang tu makin melekat cos anak anak kucing tu very active and masih menyusu ibu dia lagi.

Nama si ibu kucing adalah Brownies, anak sulung nama Logan, anak 2nd nama Joey and last nama Cicik. Tapi kali ni tak de gambar la woi sebab encik suami sangat berpantang. Orang cakap tak leh tangkap gambar kucing nanti kucing tu cepat mati. Tak tahu la betul or tak kan. Tapi aku ada je ambik video diaorang (tanpa pengetahuan encik suami la -_-")

Anyway pada 18/02/11 Joey si anak tengah telah pun mati gara gara diserang oleh kcing jantan yang menjadi raja kucing taman perumahan ni. Cilaka kau kucing jantan! Hmmm sedih woi! Yang tak tahan encik suami yang call aku nangis nangis sebab Joey tu kesayangan dia weh.

Da ajal so tak leh buat apa la kan. Tapi setiap mereka ada keistimewaan tersendiri. OK itu post seterusnya kalau rajin aku cerita K.


PS aku sakit belakang ni..hurghhhhhhhhhh