Sunday, February 27, 2011

Raihan han han han....

Petang tadi otw balik kerja tetiba terdengar lagu ni berkumandang kat radio. Encik suami dan aku beri perhatian penuh pada lagu ni. Sejuk heart aku weh. Lagu ni mengingatkan aku kepada adik bongsu aku yang aku sayang sepenuh hati. Sayang sangat ni kat dia. Umur dia pun baru 10 tahun. Haap je laki tapi manja dan cengeng! Anak mak dan adik kakak kakak la katakan. Ok nak tau lagu apa?


video

Kenapa aku cakap lagu ni mengingatkan aku pada adik bongsu aku tu? Sebab nama adik bongsu aku tu Muhammad Ashabul Kahfi :) Sangat bersejarah. Hope dah besar nanti dia jadi orang orang yang baik baik. Amin


Saturday, February 26, 2011

Tajuk pelik ni!!!

Aku pelik la kenapa semua tajuk cerita sekarang ni pelik pelik >.<

Example:
Halimah Jonggang
Dollah Hapak
Fatimah Juling

Gila ahhhhhh!

Friday, February 25, 2011

Panasssssssss

Sekarang ni aku punya panas baran makin teruk ah! Aku pun tak faham gak kadang kadang tu kenapa. Hmm senang je orang nak buat aku jadi menyampah or sakit hati or benci gila la.
Kenapa kenapa kenapa!! Dah aku cuba untuk menahan perasaan marah aku tu tetapi.........senang cerita ALLAH je lah yang tahu. Eeee kalau lah hati ni boleh bercakap nak gak aku tanya kenapa aku jadi macam ni. Kenapa hati sebab hati aku ni pelik skit kot. Pelik macam macam lalang kena tiup angin. Haa kenapa lalang? Entah lah. OK sekarang aku dah confius kenapa banyak sangat kenapa dalan ayat aku ni.

Orang tengah kacau fikiran memang macam ni kot. Or hanya aku yang macam ni? Ah tanya lagi. Maaf kepada mereka mereka yang merasa aku semakin baran dan merasakan aku semakin sukar difahami even before ni korang pun bukan faham aku sangat pun kan. Dah dah jangan berlakon aku tak suka OK.


PS benci gila pada orang orang yang mengaku faham aku padahal jauh sekali kau nak faham aku.hanya aku je kot yang tahu siapa yang faham aku.jauh sekali kau kau dan kau.weh bbf aku kau memang faham aku tau.hahaha (ps pun nak tulis panjang panjang :D)

Sunday, February 20, 2011

GILA TAK SEDIH!

OK ini memang cerita sedih. Si anak kucing bernama Jerry yang aku dan encik suami pernah ambil angkat dulu dah mati. Actually dah lama mati pun. After that encik suami jumpa anak kucing baru yang tersangat la adorable OK. Diberi nama TomTom oleh aku ni haa.


Haaa yang diatas tu lah TomTom. Very the comel kan kan. Tapi dia pun dah mati T____T... Tapi yang ni mati aku tak sedih sangat sebab aku tak sempat nak sayang dia. Even dah 2 ekor mati tapi encik suami still tak give up nak cari kucing lagi untuk dibela. Huh semangat betul K. Cos setiaphari dia sanggup lalu pasar semata cari kucing -____-"

At the end pada 28/01/11, hari tu aku MC half day cos demam bhai! Pas bawak aku gi klinik sempat lagi encik suami singgah pasar cari kucing. Kebetulan ada la makcik pasar yang sangat kind gila tanya cari kucing ke. Pastu dia bagitahu encik suami yang baru jap ada orang buang kucing. Ibu kucing bersama 3 ekor anak. Terus encik suami ambil.

Mula mula aku tak setuju sebab macam tak sanggup lagi da nak bela kucing. Yela asyik mati je even baru 2 ekor. Tapi semakin hari perasaan sayang tu makin melekat cos anak anak kucing tu very active and masih menyusu ibu dia lagi.

Nama si ibu kucing adalah Brownies, anak sulung nama Logan, anak 2nd nama Joey and last nama Cicik. Tapi kali ni tak de gambar la woi sebab encik suami sangat berpantang. Orang cakap tak leh tangkap gambar kucing nanti kucing tu cepat mati. Tak tahu la betul or tak kan. Tapi aku ada je ambik video diaorang (tanpa pengetahuan encik suami la -_-")

Anyway pada 18/02/11 Joey si anak tengah telah pun mati gara gara diserang oleh kcing jantan yang menjadi raja kucing taman perumahan ni. Cilaka kau kucing jantan! Hmmm sedih woi! Yang tak tahan encik suami yang call aku nangis nangis sebab Joey tu kesayangan dia weh.

Da ajal so tak leh buat apa la kan. Tapi setiap mereka ada keistimewaan tersendiri. OK itu post seterusnya kalau rajin aku cerita K.


PS aku sakit belakang ni..hurghhhhhhhhhh